massage sportpark breda

MASSAGE SPORTPARK - voordelig ontspannen

Tijd nemen voor jezelf is een keuze

Massage Sportpark - Gezond, Best, Great, Emazing, Geweldig, inspirerend, Inspiring, graceful, happiness, blij, goedkoop.

Massage Sportpark

Als je een moment van ontspanning zoekt, dan ben je bij Massage Sportpark Breda aan het goede adres.
Uiteraard staat de massage centraal, maar er is (desgewenst) ook tijd om van tevoren al even om te schakelen na je drukke dag, met een kop koffie of anderzijds.

Massage Sportpark is dichtbij.

Sportpark is een wijk tegen het centrum van Breda en is ook makkelijk bereikbaar Teteringen, Dorst, Bavel en Ulvenhout.

Op Hertzogstraat 9a is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Als je in Breda woont, is massage aan huis mogelijk, voor €10,= extra.

Massage Sportpark is voordelig.

De prijzen voor zowel een ontspannings- als sportmassage lopen van €30,= (half uur) tot. €60,= (1 uur 15 min.). Zie tab Welke massages.

De genoemde massagetijden zijn puur voor de massage. Het kennismaken en invullen van het aanmeldformulier gaat daar uiteraard niet van af.

Ervaren masseur.

sportmassage breda

Hans Hermens is gediplomeerd massagetherapeut die zich focust op ontspanningsmassage en sportmassage.
Hans is ook bewegingsagoog en maakt daarbij gebruik van psychofysieke oefeningen.
Verder is Hans revalidatiecoach in het Albert Schweizer Ziekenhuis, in Dordrecht. 

Soorten massages.

Ontspanningsmassage

Deze massage werkt op de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen lager dan van een klassieke massage.

Sportmassage

Bij deze massage maakt Hans gebruik van dezelfde technieken als bij de ontspanningsmassage. Echter deze massage is steviger.

Hoofdmassage

Onspannende hoofd/gezichtsmassage.

Reviews Massage Sportpark.

4.4
Rated 4.4 out of 5
4.4 van de 5 sterren (gebaseerd op 11 reviews)
Uitstekend36%
Zeer goed64%
Gemiddeld0%
Matig0%
Slecht0%
massage sportpark breda

Deze website is nog maar net in de lucht (De website vervangt massagesportpark.nl). Je zou Hans een plezier doen als je (opnieuw) je review indient.

Waarom is massage belangrijk voor lichaam en geest?

Dat een massage een lekker ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel mensen niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd en nu in je lichaam als je gemasseerd word?

Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een bundeltje spiervezels wat aan elkaar kleeft en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo een knoop hoopt melkzuur op, wat een zwaar en moe gevoel in de spier kan geven.

Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk hierbij aan een knoop in je nek, waardoor je nek stijf voelt of misschien wel hoofdpijn creëert. Door een massage te nemen worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.

Massage verbetert de weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop  je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed. Bij langdurige hoge cortisol waarde kun je zelfs depressieve verschijnselen krijgen.

Wetenschappers hebben aangetoond dat er verschillende hormonen vrijkomen tijdens een massage. Onder andere endorfine en oxytocine. Endorfine heeft een pijnstillend effect en oxytocine verlaagd de cortisolconcentratie in het bloed. Hierdoor worden veel mensen na de massage een beetje rozig.

Massage geeft rust in het hoofd

Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten.

Door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je dan opeens te binnen. Niet voor niets hebben kunstenaars of schrijvers de beste invallen als ze iets onbelangrijks doen zoals douchen of op de wc zitten. Klinkt goed allemaal hé? Verplicht ontspannen voor je gezondheid.

Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker maar je lichaam heeft veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt!

Kijk voor meer informatie over de diverse massages die ik verzorg onder het kopje ”massages

Wendy Schaar Personal Training: https://wendyschaar.nl/waarom-is-massage-belangrijk-voor-lichaam-en-geest/

Tot ziens bij Massage Sportpark.